Transplanti i Flokëve DHI në Turqi

Transplanti i flokëve DHI është një metodë moderne e transplantit të flokëve që përfshin marrjen e folikujve të flokëve një nga një nga një zonë dhurimi (zakonisht pjesa e pasme e kokës, ku flokët janë më rezistentë ndaj rrënjes) dhe implantimin e tyre drejtpërdrejt në zonën me humbje flokësh. Ja më shumë informacion rreth kësaj:

Çmimi i transplantit të flokëve DHI

Transplanti i Flokëve Dhi Ne Turqi Çmimi 2000 euro, të gjitha përfshirë. Ky çmim është i vlefshëm për vitin 2023. Tarifa përfshin marrjen nga aeroporti, akomodimin, transferimin lokal VIP, shiritin e flokëve, shampo dhe losionet. Ju nuk keni nevojë të paguani një depozitë para operacionit. Asnjë pagesë e fshehur. Hoteli është në konceptin shtrat + mëngjes.

Procedura – Kujdesi pas operacionit

Kohëzgjatja e procedurës 5-7 Orë
Anestezi Lokale
Intensiteti i dhimbjes Ulët deri mesatar (dhimbja është subjektive)
Profili i rrezikut Ulët
Spitalizim Pa spitalizim
Sporte 30-45 ditë
A është përgjithmonë Për jetë
Kohëzgjatja e qëndrimit në Turqi 3 ditë
Biletat e fluturimit nuk janë të përfshira në çmim
Opsionet e pagesës Para në dorë
Kohëzgjatja e rimarrjes 1-7 Ditë
Shenja Pa gjurmë, pa shenjë
Kthimi në punë 5 ditë
Rezultatet përfundimtare 6-12 muaj

Çfarë është transplantimi i flokëve DHI?

Transplantimi i flokëve DHI është qasja më e re për të luftuar dobësimin dhe humbjen e flokëve. Ky metodë përdor një mjet unik të njohur si peni implanter Choi. Ai transferon drejtpërdrejt folikulet e flokëve nga zona dhuruese te zona me pak flokë, për këtë arsye quhet “implantim i drejtpërdrejtë i flokëve”. Megjithëse ky proces merr më shumë kohë dhe kushton më shumë krahasuar me metodën FUE, shpesh kryhet vetëm nga një mjek, duke garantuar saktësinë.

Pavarësisht ndryshimeve të tyre, metoda DHI ka shumë ngjashmëri me metodën FUE. Të dy procedurat përfshijnë transferimin e folikuleve të flokëve nga një vend dhurues në një vend marrës. Ky vend mund të jetë kurora, ndarja mesatare ose zona të tjera në këputë. Synon të ofrojë një pamje më natyrore, duke përmirësuar pamjen e përgjithshme.

Përfitimet

 • Më pak Shenja: Kjo metodë lë shenja të vogla.
 • Rezultate Natyrale: DHI ofron një pamje natyrore të flokëve.
 • Rimarrje e Shpejtë: Ju rimerrni shpejt pas operacionit.
 • Mbijetesa e Lartë e Folikulave: Më shumë folikule mbijetojnë gjatë procesit të transplantit.
 • Rritje e Trashë e Flokëve: Kjo metodë promovon rritjen e dendur të flokëve.
 • Procedurë e Personalizuar: Çdo transplantim i përshtatet nevojave të individit.
 • I Sigurt dhe i Pastër: Procedura është higjenike dhe e sigurt.
 • Dhimbje Minimale: Pacientët ndiejnë më pak dhimbje krahasuar me metodat e tjera.

Përshtatshëm?

Të vendosësh nëse je i duhuri për një transplant flokësh me metodën DHI përfshinë marrjen parasysh të disa faktorëve. Së pari, zakonisht këshillohet për ata mbi 25 vjeç, pasi humbja e flokëve është më e qëndrueshme atëherë. Një zonë e mirë dhuruese është esenciale. Kjo zonë, zakonisht në pas të kokës ose anët, duhet të ketë folikule të shëndetshme flokësh. Humbja e flokëve duhet të jetë e qëndrueshme, jo që avancon shpejt në një periudhë të shkurtër.

Shëndeti i mirë përgjithësisht është esencial. Ndihmon në një transplant të suksesshëm dhe në një rimarrje të shpejtë. Gjithashtu duhet të mbash pritje realiste, pasi rezultatet mund të ndryshojnë nga njeriu në njeri. Të jesh jo duhanpirës është e dobishme, pasi duhani mund të ngadalësojë shërimin pas operacionit. Para se të vendosësh, konsulto një specialist për këshilla të personalizuara bazuar në situatën tënde unike.

Përgatitja

Të përgatitesh për një DHI është e thjeshtë dhe ndihmon në shërim. Evito ilaçet kundër dhimbjes me acid acetik dhe produktet e minoxidilit për 10 ditë para. Gjithashtu, shmang alkoolin dhe duhanin një ditë para për të parandaluar komplikacionet. Ditën e operacionit, vish rroba të lehta dhe të rehatshme. Zonat që do të trajtohen do të bëhen të mëdha lokalmente gjatë kësaj procedure jashtë spitalore.

Si funksionon një Transplant Flokësh DHI?

Metoda DHI, duke përdorur penën Choi, ka transformuar ndjeshëm teknikat e transplantit të flokëve. Kjo qasje lejon një implantim më të dendur dhe më të saktë të flokëve pa dëmtuar lëkurën. Rezulton në një pamje më natyrore, është më pak invazive dhe kurse kohë, pasi heq nevojën për rruajtje të mëparshme dhe lejon implantimin e drejtpërdrejtë të graftit në zonat e synuara.

Në fazën fillestare të procesit DHI, folikulet individuale të flokëve nxirren përdorur një gjilpërë të zbrazët, zakonisht nga pasi i kokës ose zona të tjera si mjekra, ngjashëm me metodën FUE.

Gjatë procedurës DHI, specialistët përdorin një penë Choi për të implantuar drejtpërdrejt folikulet e flokëve në zonën e prekur, duke shmangur nevojën për ruajtje në një zgjidhje ushqyese ose krijimin e vrimave në lëkurë. Kjo procedurë bashkëpunuese, shpesh me pjesëmarrjen e dy profesionistëve, rrit potencialisht normën e suksesit të transplantit, bëjnë procedurën më të shpejtë dhe më efikase.

Pas operacionit, mbaj vendin me fashë për një ditë dhe shmang aktivitetet e rënda. Kontrollet e rregullta mund të ndihmojnë në parandalimin e komplikacioneve gjatë procesit të shërimit. Fillimisht, përdor një spërkatje hidratuese për të larë flokët, dhe pas katër ditëve, lavo me një shampo të veçantë. Kujdesu të mos i largosh skabët, të cilat do të bien pas rreth 10 ditësh. Rezultatet përfundimtare të procedurës DHI zakonisht janë të dukshme pas 12 muajsh.

Rimarrja

Edhe pse skuqja do të jetë minimale në zonat marrëse, fryrje dhe skuqje mund të ndodhë gjatë disa ditëve të para. 3 javë pas procedurës tuaj, flokët e sapo implantuar do të bien. Më pas, flokët do të rriten sërish. Denduria do të rritet gradualisht nga muaji i 4-të pas operacionit. Mund të pritet të shihni rezultatin e plotë pas transplantit tuaj të flokëve DHI rreth 12 muajsh.

Si të Kujdeseni për Lëkurën e Kokës

Pas një transplanti flokësh DHI, është esenciale të kujdeseni si duhet për lëkurën e kokës për të garantuar rezultatet më të mira. Fillimisht, shmangni larjen e lëkurës së kokës për disa ditë. Kur të filloni ta lani, përdorni një shampo të butë. Përpiquni të mos e gërmoni zonën, edhe nëse ju kërcet, për të parandaluar dëmtimin e grafteve të reja.

Sigurohuni të mbroheni lëkurën e kokës nga dielli për disa javët e para. Gjatë gjumit, mbani një pozicion të drejtë për të ndihmuar në uljen e fryrjes. Ndiqni me kujdes çdo medikament të përshkruar nga kirurgu juaj.

Mbajeni veten të hidratuar dhe ndiqni një dietë ushqyese për të nxitur rritjen e shëndetshme të flokëve. Është e këshillueshme të shmangni duhanin dhe alkoolin të paktën për një javë pasi ata mund të ngadalësojnë procesin e shërimit. Gjithashtu, shmangni aktivitetet e rënda që mund të shkaktojnë djersitje ose të vënë stres në lëkurën e kokës për disa javët e para.

Merrni pjesë në të gjitha takimet e pasme për të mbajtur gjurmë të progresit të rimarrjes. Mos harroni, të shihni rezultatet e plotë të transplantit do të marrë kohë, zakonisht disa muaj. Konsultohuni gjithmonë me kirurgun tuaj nëse keni ndonjë pyetje ose keni nevojë për këshilla të personalizuara.

Transplanti i Flokëve DHI në Turqi

 

Komplikacionet

Ja disa komplikacione të mundshme të kirurgjisë DHI.

 • gjakderdhje
 • vertigo
 • dhembje
 • rritje e ritmit të zemrës
 • inflamacion i folikujve të flokëve
 • pamje e rrallë rreth zonës dhuruese
 • shenja
 • Reagim negativ ndaj anestezisë
 • Infeksion
 • Humbje flokësh nga shoku
 • Pamje e padëshiruar

Vende për të vizituar në Istanbul

Përveç katër vendeve kryesore (Aya Sofya, Pallati Topkapi, Xhamia Blu dhe Grand Bazaar), lini mjaft kohë për të eksploruar edhe vendet e tjera të shikimit.

Edhe pse shumë atraksione turistike ndodhen në, ose pranë, rajonit të qytetit të vjetër të Sultanahmetit, ka një gamë shumëllojshme të gjërave të tjera për të bërë nëpër pjesët më të largëta të qytetit. Planifikoni udhëtimin tuaj me listën tonë të atraksioneve kryesore turistike në Istanbul.

Këtu janë vendet për të vizituar; Aya Sofya, Pallati Topkapi, Xhamia Blu, Cisterna Bazilika, Hippodrome, Muzeu i Arkeologjisë së Istanbulit, Grand Bazaar, Xhamia e Sulejmanit, Bazaar i Erëzave, Pallati Dolmabahçe, Kisha e Korës, Muzeu i Artit Turk dhe Islamik, Aya Sofya e Vogël, Xhamia e Rüstem Pasës, Kalaja e Yedikules, Kulla e Galatës, Muzeu i Qilimëve, Istanbul Modern, Xhamia e Fatihut, Muzeu i Perës, Istiklal Caddesi dhe Taksim, Kulla e Vajzës.

Transplant Beard DHI në Turqi

Teknika e DHI (Direct Hair Implantation) për transplantin e mjekrës është një teknikë revolucionare që bën që procedura e transplantit të mjekrës të jetë pa dhimbje, e sigurt dhe pa shenja. Për një rezultat natyror, 3 aspekte të transplantit të mjekrës janë shumë të rëndësishme – Dizajni, Drejtimi dhe Denduria.

Ekstraktimi me Penin e Choi

Peni i Choi është një mjet i përdorur në transplantet e flokëve. Është pjesë e një metode të butë të quajtur FUE. Kjo penë ka një gjilpërë të hollë. Ajo tërheq folikujt e flokëve nga anët ose pas kokes me kujdes.

Peni i Choi ka një përparësi të madhe. Mund të marrë dhe të vendosë folikujt e flokëve njëherësh. Kjo do të thotë se folikujt nuk janë jashtë trupit tuaj për shumë kohë, që është mirë për ta. Plus, mund të shihni më pak shenja dhe të shëroni më shpejt me këtë mjet.

Por kujtoni, përdorimi i kësaj penë kërkon aftësi. Mund të marrë më shumë kohë dhe të kushtojë më shumë se metodat e vjetra. Para se të zgjidhni, flisni me një kirurg të kualifikuar për të gjetur çfarë është më e mira për ju.

Pyetje të Shpeshta

A ka ndonjë efekt anësor të lidhur me Transplantin e Flokëve DHI?

Si me çdo proces kirurgjikal, ka disa rreziqe që prezantohen. Në mënyrë të ngjashme, për disa ditë pas operacionit tuaj, mund të ndjeni pak discomfort ndërsa koka juaj shëron.

Sa kohë zgjat transplantimi i flokëve DHI?

Mesatarisht, 3000 folikuj flokësh merr 6-8 orë me metodën FUE. Kjo është midis 12 dhe 15 orëve në metodën DHI. Prandaj, bëhet në dy sesione. Procesi përfundon në 2 ditë nga 6 orë në ditë.

A është e sigurt të bësh transplant flokësh në Turqi?

Turqia ka qenë prej kohësh një vend i sigurt. Nuk ka kërcënim terrorist në vend. Në Turqi, askujt nuk i ndërhyhet për shkak të rrobave që mban. Policia siguron sigurinë në Istanbul. Në aspekte të shëndetit, shumë autoritete vendosin Turqinë të parën në garën e transplantit të flokëve.

Pse duhet të zgjedh Turqinë për transplant flokësh DHI?

Një nga faktorët kryesorë është cilësia. Shumë mjekë turq ndërtuan një reputacion të shkëlqyer dhe rekomandohen në platforma shkencore me prestigj. Një kandidat mund lehtësisht të bëjë hulumtime duke vizituar këto faqe interneti, forume për të zgjedhur një mjek dhe klinikë të përshtatshme për transplant flokësh. Për ata që zgjedhin transplantin e flokëve DHI në Turqi, një tjetër avantazh i rëndësishëm është kostoja e arsyeshme.

Mund të gjeni fotografitë para dhe pas në llogarinë tonë të Instagramit.

https://www.instagram.com/ztyhealth/