Transplanti i Flokeve ne Turqi

Transplanti i flokëve në Turqi, edhe pse transplantimi i flokëve është më i njohur midis burrave, është i njohur gjithashtu që edhe gratë apelojnë te transplanti i flokëve si një zgjidhje e përhershme për humbjen e flokëve. Flokët e transplantuar në zonën marrëse ofrojnë rezultate të shkëlqyera për individët që vuajnë nga humbja e flokëve. Transplantimi i flokëve i njëmbëdhjetë dhe i suksesshëm krijon rezultate të favorshme që i lënë pacientët shumë të kënaqur.

Sa kushton një transplanti flokësh

Transplanti i flokeve Ne Turqi Çmimi 1800 euro. Paketa përfshinë përshëndetjen në aeroport, transferimin, hotelin dhe një shirit floku pas operacionit. Për më tepër, shampon dhe losion ofrohen nga ne. Çmimet janë të vlefshme për vitin 2023. Mund të merrni më shumë informacion mbi tarifat nga linja jonë e WhatsApp.

Rishikime për transplantin e flokëve në Turqi

Prem Limbu
Prem Limbu
2023-01-15
I had a really good experience with Zty health. Whole thing was co-ordinated so well. Good communication throughout, very helpful staffs, nice and clean hospital and 4 star hotel stay. Thank you very much Zty health team for such a wonderful experience. Definitely recommended for anyone who is wishing to use their service.
patric monteiro
patric monteiro
2022-10-06
Great service. Pick up from the airport to the hotel was excellent. Very good hotel, well located. Friendly staff at the hospital that makes the whole experience much better when you are alone in a different country. Assistance available 24/07. No hidden fees. Highly recommend it !
Mohamed Majed
Mohamed Majed
2022-08-22
Excellent service!
Patrik Petrovski
Patrik Petrovski
2022-06-04
The Doctor and his Team are very friendly and take good care of you.We had no issues during planing the operation or in the operation itself.You are always explained the next steps and if you have any questions after, the doctor and his team are happy answer or explain again.Even you go alone to do this surgery like I did, they will take care of you from the moment you arrive at the clinic till you are back home safe. If in the future I would need a second session I will surely consider coming back. Good luck for the future Doctor.
Niels Lund
Niels Lund
2022-05-12
I came all the way from Denmark 🇩🇰, and was quit skeptical before I came, but it all was laid to rest: luxury drive from the airport to the hotel; luxury ride from the hotel to the hospital. The staff and the hospital were very professional and I was calm before surgery knowing I was in great hands. All in all a 5 out of 5 stars experience for me 😘
hb aknell
hb aknell
2021-09-22
Excellent service respectful and professional individuals. I you are looking for anywhere do carry out or do any surgical or medical procedures this is the place to be straight from the heart
fouad BELHAIMER
fouad BELHAIMER
2021-03-02
Excellent service from A to Z !

Procedura – Kujdesi pas operacionit

Teknikat FUT, FUE, DHI
Anestezi Lokale
Dhimbje asnjë deri në të vogël
Kohëzgjatja 6 deri në 8 orë
Spitalizim Asnjë spitalizim
Rruajtja Duhet të jetë 1mm gjatësi
A është i përhershëm për jetë
Kohëzgjatja e qëndrimit në Turqi 4 ditë
Efektet anësore të mundshme përkohshëm ënjtje, skuqje, skabim
Mënyrat e pagesës Para në dorë
Rikuperimi 7-10 ditë (varësisht nga metoda)
Gërvishtje Po thuajse të padukshme
Sport pas 3-4 javësh nga operacioni
Rezultatet përfundimtare 6-12 muaj

Ç’është një transplanti flokësh?

Transplanti i flokëve është një procedurë kirurgjikale që ndihmon për të mbuluar zonat me flokë të hollë ose pa flokë. Në këtë proces, një mjek zhvendos follikujt e flokëve nga një rajon me flokë të shumtë, zakonisht anët ose pas kokes, te zonat pa flokë ose me flokë të hollë. Është një zgjedhje popullore për njerëzit që përjetojnë humbje flokësh, dhe mund të ofrojë një zgjidhje të përhershme dhe natyrore. Para se të zgjedhni këtë, është mirë të bisedoni hollësisht me një specialist për të ditur nëse është opsioni i duhur për ju.

Për kë është i përshtatshëm?

Çdokush me flokë të hollë ose humbje flokësh mund të mendojë për një transplanti flokësh. Funksionon më mirë nëse keni mjaft flokë të shëndetshëm në pas ose anët e kokës tuaj për të zhvendosur në vendet pa flokë. Para se të vendosni, flisni me një mjek. Ata do të kontrollojnë arsyen e humbjes së flokëve tuaj dhe sasinë e flokëve që mund të dhuroni. Shëndeti juaj gjithashtu është një faktor i madh.

Njerëzit më të moshuar mund të jenë më të përshtatshëm për këtë sepse modeli i tyre i humbjes së flokëve është i qëndrueshëm. Nëse po merrni parasysh këtë opsion, është më mirë të flisni me një ekspert për të kuptuar nëse është i duhur për ju.

Përfitimet

Transplantimi i flokëve mund të jetë një plus i madh për shumë njerëz. Mund t’ju bëjë të ndiheni më mirë për veten tuaj, duke ju dhënë më shumë besim me një set më të plotë flokësh. Një përfitim i madh është që është një zgjidhje e qëndrueshme, duke dhënë një pamje më natyrore krahasuar me parukat ose pjesët e flokëve. Flokët e rinj janë të lehtë për t’u kujdesur dhe përputhen mirë me flokët tuaj ekzistues. Po ashtu, metodat e fundit do të thonë më pak shenja dhe një kohë shërimit më të shpejtë. Nëse po merrni parasysh këtë, flisni me një specialist për të mësuar për të gjitha pikat e mira që mund të ofrojë.

Përgatitja

Të përgatitesh për një transplanti flokësh është shumë e thjeshtë. Së pari, flisni me mjekun tuaj për të ditur çfarë të prisni. Mund t’ju duhet të ndaloni disa ilaçe ose shtesa që mund të shkaktojnë më shumë gjakderdhje gjatë operacionit.

Në ditën para operacionit, është më mirë të shmangni pijet dhe duhanin, pasi ata mund të ngadalësojnë shërimin tuaj. Mos harroni të lani mirë flokët tuaj për të ulur rrezikun e infeksionit.

Do të keni nevojë për dikë për t’ju shoqëruar në shtëpi pas operacionit sepse mund të ndiheni pak jashtë vetes nga anestezia. Po ashtu, përgatitni një vend të rehatshëm dhe të pastër në shtëpi për të pushuar dhe për t’u ndjerë më mirë pas operacionit.

Ndiqni gjithmonë këshillat e mjekut tuaj për të pasur një procedurë të qetë dhe të suksesshme. Nëse keni ndonjë pyetje, mos hezitoni të pyesni mjekun tuaj para ditës së madhe.

Procedura

 • Anestezi: Ne përdorim anestezi lokale për të bërë të ndjeshme zonat ku jemi duke punuar. Kjo mbajt dhimbjen dhe shqetësimin në një minimum gjatë procedurës.
 • Marrja e Follikujve të Flokëve: Ne marrim follikujt e flokëve nga zona dhuruese duke përdorur një nga metodat më poshtë:
 • FUT (Transplantimi i Njësisë Folikulare): Heqim një shirit lëkure me follikuj flokësh. Pastaj, ndajmë njësitë folikulare individuale nga shiriti nën një mikroskop.
 • FUE (Ekstraktimi i Njësisë Folikulare): Heqim direkt njësitë folikulare individuale nga lëkura duke përdorur prerje të vogla.
 • Përgatitja e Zonës Marrëse: Bëjmë prerje të vogla në zonën marrëse ku do të transplantojmë follikujt e flokëve.
 • Transplantimi: Vendosim follikujt e marrë në prerjet që bëmë në zonën marrëse.

Mbyllja dhe Pastrimi

 • Mbyllja: Nëse kemi përdorur metodën FUT, qepim zonën dhuruese. Kjo ndihmon plagën të shërohet më shpesh.
 • Pastrimi: Më pas, pastrojmë zonat ku kemi punuar. Ndonjëherë, përdorim mbështjellje për të mbrojtur plagët dhe ndihmuar ato të shërohen.

Rezultatet

 • Rritja e Flokëve: Gjatë muajve të ardhshëm, follikujt e transplantojmë do të fillojnë të rritin flokë. Mund të duhet deri në një vit për të parë rezultatet e plota.
 • Trajtime të Mëtejshme: Në disa raste, pacientët mund të kërkojnë trajtime të mëtejshme për të arritur rezultatet e dëshiruara.

Kujdesi Afatgjatë

Kujdesi Afatgjatë: Pacientëve mund t’u këshillohet mbi kujdesin afatgjatë për të mbajtur rezultatet e transplantit, duke përfshirë rekomandimet mbi produktet e kujdesit të flokëve dhe trajtimet e mundshme për humbjen e flokëve.

Video

Çfarë mund të shkojë keq

 • Infeksione: Si me çdo operacion, mund të merrni një infeksion. Ndjekja e udhëzimeve të kujdesit mund të ulë këtë rrezik.
 • Shenja: Mund të keni shenja të dukshme nga vendi ku është marrë floku, veçanërisht me metodën FUT.
 • Nuk jeni të kënaqur me Rezultatet: Mund të mos jeni të kënaqur me mënyrën se si duket floku juaj pas. Mund të rritet në mënyrë të barabartë ose të duket jo natyrale.
 • Gjakderdhje: Mund të ketë shumë gjakderdhje gjatë ose pas operacionit.
 • Ënjtje dhe Livando: Mund të shihni ënjtje dhe livando ku keni pasur operacion. Zakonisht kjo zhduket brenda një jave.
 • Dëmtimi i Nervave: Ndonjëherë, mund të ndiheni të paralizuar ose të keni ndjesi skuqjeje ku keni pasur operacion, por kjo është e rrallë.
 • Follikuliti: Kjo është kur follikujt e flokëve infektohen ose inflamohen. Ilacet ose kompresat mund të ndihmojnë.
 • Humbja nga Shocku: Kjo është kur floku i ri bie përkohësisht por rritet sërish pas disa muajsh.
 • Dështimi i Graftit: Ndonjëherë, floku i ri nuk rritet siç duhet, që do të thotë se operacioni nuk ka punuar siç ishte planifikuar.
 • Reagim i keq ndaj Anestezisë: Mund të keni një reagim të keq ndaj ilaçeve të përdorura për të amortizuar zonën gjatë operacionit.
 • Kosto më të Larta: Nëse keni nevojë për më shumë trajtime, kostoja totale mund të rritet shumë.
 • Ndjehet i Stresuar: Procesi mund t’ju stresoje, veçanërisht nëse gjërat nuk shkojnë siç ishte planifikuar ose nëse ka komplikime.

Çfarë të bëni nëse keni probleme

 • Thirrni Doktorin tuaj: Nëse diçka duket e gabuar, thirrni menjëherë doktorin tuaj. Ata mund t’ju tregojnë çfarë të bëni më tej.
 • Dëgjoni Doktorin tuaj: Bëni atë që ju sugjeron doktori. Ata mund t’ju japin ilaç ose këshilla për t’ju ndihmuar.
 • Pastroni Zonën: Mbani vendin ku keni pasur operacionin të pastër për të ndaluar infeksionet.
 • Merrni Ndihmë Emergjente: Nëse ndiheni shumë të sëmurë ose gjakderrheni shumë, shkoni sa më shpejt në dhomën e emergjencës.
 • Shënoni Simptomat tuaja: Shkruani atë që ndjeni dhe bëni foto. Kjo ndihmon doktorin tuaj të mësojë më shumë rreth problemës.
 • Qëndroni të Qetë: Përpiquni të mos shqetësoheni shumë. Të qenit i qetë ju ndihmon të trajtoni situatën më mirë.
 • Pyetni një Doktor tjetër: Nëse ndiheni se keni nevojë, pyetni një doktor tjetër për mendimin e tij.
 • Ndihma Ligjore: Nëse diçka ka shkuar shumë keq gjatë operacionit, mund të dëshironi të flisni me një avokat për të ditur opsionet tuaja.

Transplanti i Flokeve ne Turqi

 

Rishikimi i Transplantit të Flokëve

Rishikimi i transplantit të flokëve bëhet për të ndrequr problemet ose për të përmirësuar rezultatet nga një operacion i parë. Në këtë proces, fillimisht keni një bisedë me mjekun tuaj për të diskutuar se çfarë shkoi keq herën e parë dhe si të përmirësohet. Mjeku juaj mund t’ju sugjerojë të provoni një metodë tjetër këtë herë për të parë rezultate më të mira. Ndonjëherë, mjeku mund të ketë nevojë të largojë graftet e vjetra që nuk kanë funksionuar mirë më parë. Pastaj, ata shtojnë flokë të rinj për të mbushur boshllëqet ose për të krijuar një pamje më natyrore. Sikurse herën e parë, do të ketë një periudhë për t’u shëruar dhe rimarrë. Mjeku juaj do t’ju japi këshilla se si të kujdeseni për flokët tuaj të rinj për t’i ndihmuar ato të rriten bukur. Më vonë, do të keni takime për të kontrolluar se si po ecin graftet e reja. Ky qasje synon të marrë rezultate që ju bëjnë të ndiheni më të lumtur me flokët tuaj.

Pse të bësh një Procedurë Transplantimi Flokësh?

Një procedurë transplantimi flokësh mund të jetë një zgjedhje e mirë për shumë arsye. Ja një shpjegim më i thjeshtë:

 • Vetë-besim më i Mirë: Humbja e flokëve mund të jetë e vështirë për vetëvlerësimin tuaj. Duke marrë një transplant flokësh mund të ndiheni më mirë për mënyrën se si duket.
 • Duket Natyral: Sot, transplantet e flokëve japin rezultate që duken natyrale dhe përshtaten me flokët tuaj ekzistues.
 • Zgjat Shumë Kohë: Kjo procedurë është një zgjidhje afatgjate për humbjen e flokëve. Ajo përdor flokët tuaj për të mbushur vendet të chelura.
 • Përmirëson Pamjen: Një transplant flokësh mund t’ju bëjë të duket më mirë, çka mund të ndihmojë në jetën tuaj personale dhe atë të punës.
 • Është i Sigurt: Kur bëhet nga një ekspert, ky operacion është i sigurt dhe zakonisht i suksesshëm.
 • Lufton Humbjen Gjenetike të Flokëve: Nëse humbja e flokëve është trashëgimore në familjen tuaj, ky operacion mund t’ju ndihmojë të rimerrni flokët tuaj.
 • Kursen Paratë Me Kalimin e Kohës: Edhe pse është i shtrenjtë në fillim, mund t’ju kursenjë para me kalimin e kohës krahasuar me trajtimet e vazhdueshme.

Transplantimi i flokëve

 

Transplantimi i Flokëve në Turqi kundrejt SHBA-së

Çmimet e transplantit të flokëve në Amerikë janë rreth $10,000. Transplantimi i flokëve në Turqi është njëkohësisht i lartë në cilësi dhe i lirë në çmim. Mesatarisht rreth $1,800. Ai është shumë më superior në terma të cilësisë së transplantimit të flokëve dhe cilësisë së shërbimit. Rekomandojmë që të informoheni gjithashtu mbi Turqinë kur të bëni zgjedhjen tuaj.

Çfarë përcakton numrin e graftit të nevojshëm?

Mund të ndryshojë në çdo pacient. Por përafërsisht kriteret e mëposhtme mund të përcaktojnë numrin e follikujve të flokëve të transplantuar.

 • Shkalla e dobësimit të pacientit
 • Zonat e çelbura që pacienti do të dëshironte të adresonte
 • Cilësia e flokëve në zonën dhuruese
 • Teknika e transplantimit të flokëve që përdoret (FUT ose FUE)
 • Buxheti
 • Humbja e pritshme e flokëve në të ardhmen

Pyetje të Shpeshta

Cilat janë kërkesat para transplantit të flokëve në Turqi?

Rekomandohet shumë që pacientët të sigurojnë një rrezik minimal të gjakderdhjes para operacionit. Në këtë drejtim, është e rëndësishme të shmangen aktivitetet që mund të shkaktojnë zhdëvendosje të gjakut si marrëdhëniet seksuale dhe praktikat sportive aktive të paktën 1 javë para operacionit. Për më tepër, rekomandohet që pacienti të kryejë të gjitha testet e kërkuara nga mjeku që do të kryejë operacionin.

Sa flokë ka në një graft floku?

Flokët nuk rriten vetëm në grupe me një flok, përkundrazi shumica e njerëzve kanë flokë që rriten në grupe prej 1, 2, 3 ose 4 flokësh. Këto grupe flokësh quhen graft. Mesatarisht, çdo person ka 2 flokë në çdo graft floku.

A është e sigurt të shkosh në Turqi për një transplant floku?

Turqia është popullore për transplantet e flokëve. Ja disa këshilla për sigurinë:

 • Zgjidhni një klinikë të mirë me recensione të mira.
 • Kostot janë të ulëta, por cilësia është kyçe.
 • Kontrolloni për klinikat të pastra dhe të sigurta.
 • Gjuha mund të jetë një pengesë.
 • Shikoni këshillat e udhëtimit dhe udhëzimet e shëndetit.
 • Sigurohuni që ka një plan të qartë për kujdesin pas operacionit.

Është e mençur të informoheni dhe të flisni me mjekët para se të vendosni.

Mund të vizitoni faqen tonë të Instagramit për më shumë foto para dhe pas dhe recensione nga pacientët.

https://www.instagram.com/ztyhealth/