Transplantimi i Flokëve FUE në Turqis

Metoda FUE (ekstraktimi i njësisë folekulare) është një procedurë e kujdesshme në të cilën floku i vetëm merret dhe rivendoset në zonën e caktuar. Folekulat e flokëve merren nga zona dhuruese dhe implementohen në zonën pa flokë. Transplantimi i flokëve me metodën FUE nuk lë gjurmë të dukshme.

Paketa e Transplantimit të Flokëve FUE

Kosto mesatare e Transplantimit të Flokëve FUE në Turqi është 1800 Euro. Tarifa maksimale për Transplantimin e Flokëve FUE në Turqi është deri në 2200 Euro. Çmimi për vitin 2023 përfshin marrjen nga aeroporti, transferet lokale, akomodimin në hotel, shërbimet e përkthyesit, procedurën e pa kufizuar të transplantimit të flokëve, si dhe shampo dhe losione. Të gjitha operacionet tona zhvillohen në Nişantaşı, Stamboll.

Niveli i Qelbsinës Nr. i Folekulave të Kërkuara Kosto Mesatare e Transplantimit FUE
Niveli 1 800-1400 1500 Euro
Niveli 2 2000-2500 1800 Euro
Niveli 3 3500-4000 2000 Euro
Niveli 4 Mbi 4000 folekula 2200 Euro

Procedura – Pasoperacioni

Vendi dhe Qyteti Turqis- Istanbul
Kohëzgjatja 5 – 7 Orë
Anestezi Lokale
Kohëzgjatja e qëndrimit në Istanbul 4 Dita
Rezultatet Mbajnë Përherë
Dhimbje dhe Padispozicion Pjesërisht
Kthimi në Punë 4 Dita
Banja e Parë 3 Dita
Rimarrja e Plotë 6 Muaj
Efektet Anësore Ënjtje dhe Kuqëzim
Ushtim – Kardio 30 Dita
Do të ketë ndonjë gjurmë? Po thuajse e Padukshme

Kohëzgjatja e Transplantimit të Flokëve FUE

1. Day

Marrja në Aeroport

Mirëpritja e pacientëve dhe vendosja e tyre në hotel. Zty Health ka kontratë me Cityloft Hotels.

2. Day

Dita e Operacionit

Transfer Hotel / Spital. Ekzaminimi mjekësor. Testet e shëndetit dhe të gjakut. Operacioni i transplantimit të flokëve.

3. Day

Larja

Larja e parë e flokëve. Largimi i qepjeve. Mësimi i larjes së radhës së flokëve.

4. Day

Kthimi

Transfer Hotel / Aeroport me automjet VIP

Shqyrtime

Vizitoni llogarinë tonë të Google business account për të gjitha shqyrtonet e pacientëve.

Çfarë është micro FUE në Turqi?

Micro FUE (Ekstraktimi i Njësisë Follikulare) është një teknikë moderne e përdorur në procedurat e transplantimit të flokëve. Termi “mikro” në Micro FUE shpesh përdoret për të treguar përdorimin e veglave shumë të vogla (mikro) për të marrë njësi follikulare individuale nga zona dhuruese. Madhësitë e këtyre veglave mund të variojnë nga 0.6mm deri në 1.0mm në diametër, në varësi të preferencës së kirurgut, karakteristikave të flokëve të pacientit dhe faktorëve të tjerë.

Në një transplant flokësh FUE në Turqi, njësitë follikulare individuale (grupime natyrore prej 1-4 flokësh) merren drejtpërdrejt nga zona dhuruese e pacientit (zakonisht pjesa pas dhe anët e kokës), dhe më pas të implantojnë në zonat ku pacienti ka humbur ose është zbehur flokët. Për shkak të natyrës së tij minimale, FUE zakonisht ka më pak discomfort pas operacionit dhe kohë më të shpejtë të rikuperimit krahasuar me metodat më tradicionale të transplantimit të flokëve.

Transplantimi i flokëve Micro FUE në Turqi përmirëson FUE tradicionale duke minimizuar më tej shenjat në zonën dhuruese për shkak të përdorimit të veglave më të vogla. Kjo mund të rezultojë në një pamje edhe më natyrale dhe detektueshmëri më të vogël të procedurës. Megjithatë, suksesi dhe rezultati i procedurës varen kryesisht nga aftësia dhe përvoja e kirurgut që e kryen procedurën.

Çfarë është transplantimi i flokëve FUE?

Një transplant flokësh FUE, ose Ekstraktimi i Njësisë Follikulare, është një teknikë moderne e rikthimit të flokëve. Ja një shpjegim i thjeshtë:

Në këtë procedurë, folikulat e flokëve hiqen një nga një nga një pjesë e trupit tuaj, zakonisht nga pjesa pas e kokës, ku flokët janë më rezistentë ndaj rënies. Më pas, këto folikula janë të mbjellura në zonat ku ju jeni duke humbur flokë. Është një metodë më pak invazive, që do të thotë se nuk ka shenjë që mbetet, dhe koha e rikuperimit është më e shkurtër krahasuar me metoda të tjera. Plus, jep një rezultat më natyral. Është mirë të theksohet se mund të marrë disa sesione për të marrë efektin e plotë, dhe mund të jetë pak i shtrenjtë. Është një zgjedhje popullore sepse ka tendencë të rezultojë në një pamje shumë natyrore dhe ka një normë më të lartë të suksesit. Para se të zgjidhni këtë metodë, është më mirë të bisedoni me një ekspert të transplantimit të flokëve për të zbuluar nëse është zgjedhja e duhur për ju.

Përfitimet Kryesore

 • Më pak invazive midis zgjidhjeve të rikthimit të flokëve
 • Proces i shpejtë jashtë spitalit
 • Asnjë prerje me skalpel ose suture
 • Discomfort minimal
 • Asnjë shenjë lineare
 • Koha më e shpejtë e rikuperimit
 • I sigurt dhe efikas
 • Rezultate natyrore

A është FUE e duhura për mua?

Për të përcaktuar nëse FUE është opsioni i duhur për ju duhet të merrni parasysh disa faktorë, dhe ja një shpjegim i thjeshtuar:

Së pari, mendojeni modelin e humbjes së flokëve tuaj. FUE funksionon më mirë për njerëzit me lloje të caktuara të humbjes së flokëve, zakonisht ata që kanë vendet pa flokë por ende kanë një sasi të mirë flokësh në pjesën pas dhe anët e kokës së tyre.

Së dyti, merrni parasysh pritshmëritë tuaja personale. A doni një metodë me shenja minimale dhe kohë më të shpejtë rikuperimi? Nëse po, FUE mund të jetë e përshtatshme për ju.

Më pas, mendojeni buxhetin tuaj. FUE mund të jetë shumë e shtrenjtë, sidomos nëse ju nevojiten disa sesione. Sigurohuni të merrni parasysh nëse jeni gati për angazhimin financiar që kërkon.

Së fundi, është e rëndësishme të keni një konsultim të detajuar me një specialist të transplantimit të flokëve. Ata mund të vlerësojnë gjendjen e flokëve dhe të lëkurës së kokës tuaj dhe t’ju udhëzojnë për metodën më të mirë për rastin tuaj individual.

Nëse FUE i përputhet modelit tuaj të humbjes së flokëve, plotëson pritshmëritë tuaja dhe është në buxhetin tuaj, mund të jetë zgjedhja e duhur për ju. Mos harroni të bisedoni detajisht me një specialist për të marrë vendimin më të mirë.

Si funksionon FUE

Procesi i transplantimit të flokëve FUE funksionon në disa hapa të qartë, dhe ja një shpjegim i thjeshtë:

Së pari, kirurgu rruan zonën dhuruese, zakonisht pjesën pas ose anët e kokës suaj. Pastaj, duke përdorur një mjet të veçantë, ata heqin folikulat individuale të flokëve nga kjo zonë. Këto janë njësi të vogla prej 1 deri në 4 flokësh. Më pas, kirurgu bën vrima të vogla në lëkurën e kokës ku do të vendosen flokët. Kjo është zona ku keni zbehje ose mungesë flokësh. Folikulat e hequra të flokëve vendosen pastaj në këto vrima. Pasi folikulat merren një nga një, nuk lënë shenja të dukshme dhe zakonisht shërohen shpejt. Kjo metodë gjithashtu lejon një rezultat shumë natyral, pasi kirurgu mund të vendosë flokët me shumë saktësi.

Pas procedurës, do t’ju nevojitet disa kohë për t’u rikuperuar. Flokët e rinj do të rriten gjatë muajve të ardhshëm. Mund të duhet disa kohë, por qëllimi është të keni një koke më të plotë flokësh që duket natyrale në fund. Para se të vendosni për këtë procedurë, bisedoni me një specialist për të parë nëse është opsioni më i mirë për ju.

Cilat janë rreziqet e transplantit të flokëve FUE?

Transplantimi i flokëve me Ekstraktim të Njësisë Follikulare (FUE) zakonisht konsiderohet si një procedurë e sigurt, por si çdo procedurë kirurgjikale, ka rreziqe dhe komplikacione të mundshëm. Këtu janë disa nga rreziqet më të zakonshme të transplantimit të flokëve FUE:

 • Infeksioni dhe Shenjat: Edhe pse transplantimi i flokëve me FUE është minimisht invaziv dhe zakonisht rezulton me shenja më pak të dukshme se metodat e tjera, ende ka rrezik të infeksionit dhe shenjave.
 • Gjakderdhje: Gjakderdhja është e zakonshme gjatë dhe pas procedurës, por në raste të rralla, mund të ndodhë gjakderdhje e tepërt.
 • Zjarr dhe Dhimbje: Një gradë dhimbje dhe zjarr pritet pas operacionit, sidomos në ditët e para. Këto janë zakonisht të menaxhueshme me ilaçe të zakonshme për dhimbjen dhe duhet të shërohen vetvetiu.
 • Një numëri ose mungesa e ndjesisë: Disa pacientë raportojnë një humbje të përkohshme të ndjesisë në zonat e trajtuara. Kjo zakonisht zgjidhet me kohë.
 • Pamja Jo Natyrore: Nëse procedura nuk bëhet siç duhet, flokët e transplantuar mund të duken jo natyrale. Kjo është më shumë një rrezik i lidhur me aftësinë e kirurgut se sa me procedurën vetë.
 • Rritje e Dobët e Flokëve: Jo të gjitha folikulat e transplantuara do të mbijetojnë dhe do të rriten flokë. Kjo mund të rezultojë në një rritje të barabartë flokësh ose një dendësi më të vogël se sa pritej.
 • Follikuliti: Pas një transplantimi flokësh, pacientët mund të përjetojnë inflamacion ose infeksion të folikulave të flokëve, të njohur si follikulit. Kjo është zakonisht një çështje afatshkurtër dhe mund të trajtohet me antibiotikë ose kompresa.
 • Humbja e Çokës: Kjo flet për humbjen e përkohshme të flokëve në zonat përreth transplantit. Zakonisht kjo rikuperohet me kohë, por në raste të rralla, mund të jetë e përhershme.
 • Ndikimi Psikologjik: Procesi i rikuperimit mund të marrë disa muaj dhe rezultati përfundimtar nuk mund të jetë i dukshëm për deri në një vit. Disa pacientë mund të përjetojnë ankth ose zhgënjim gjatë kësaj periudhe.

Kush Duhet të Kryejë Transplantimin e Flokëve me FUE?

Të dy meshkujt dhe femrat mund të zgjedhin transplantimin e flokëve me FUE. Mund të kryhet te çdo person që vuajnë nga humbja e flokëve për shkak të faktorëve gjenetikë.

Çfarë janë Avantazhet e Transplantit të Flokëve me FUE?

 • Ka një proces të shpejtë shërues pasi teknika e flokëve FUE nuk është një operacion kirurgjikal.
 • Nuk ka shenja pasi flokët transplantohen duke hapur kanale mikro.
 • Ofron rezultate shumë natyrore dhe nuk lë pas asnjë shenjë.
 • Nuk shkakton dhimbje pasi kryhet nën anestezion lokal.
 • Nuk shkakton dëme në folikulat e flokëve.
 • Pas transplantit të flokëve me FUE

Pas transplantimit të flokëve tuaj me FUE në klinikën tonë të transplantimit të flokëve, është e nevojshme të pushoni në hotel për një ditë. Ditën pas, do t’ju shoqërojmë përsëri në klinikë për një larje flokësh. Dhe ditën pas asaj, do t’ju kthejmë në klinikë për të hequr qepjet.

Cilin rol luajnë njësitë folikulare dhe graftet në transplantimin e flokëve?

Folikulat e flokëve janë struktura që përfshijnë rrënjët e flokëve në formën e vezikulave dhe janë përgjegjëse për fiksimin, prodhimin dhe rritjen e flokëve. Kur bëhet fjalë për teknikën FUE dhe FUT, mjekët shpesh flasin për njësi folikulare. Mjekësia e kupton këtë si flokë që rriten aq pranë njëri-tjetrit sa që formojnë një grup që i takon së bashku. Një njësi folikulare përmban deri në pesë rrënjë flokësh. Në kirurgjinë moderne të flokëve, kirurgët më nuk transplantojnë të gjitha flokët individualisht, por transplantojnë të tëra njësitë folikulare në të njëjtën kohë.

Kjo lejon një rezultat shumë më natyral në fund. Fjala angleze Graft do të thotë transplant. Në kontekstin e transplantit të flokëve, kjo do të thotë të gjitha njësitë folikulare që hiqen nga zona dhuruese dhe rivendosen në zonën marrëse. Mjekët ndajnë mes mikro- dhe minigrafts: të parët përbëhen nga një deri në dy flokë dhe të fundit tre deri në katër.

Sa Seanca Kërkohen?

Numri i seancave për transplantin e flokëve me FUE varet nga sa graftë janë të nevojshëm. Kohëzgjatja e çdo seance ndryshon sipas numrit të graftëve që do të transplantojnë. Ata zakonisht zgjasin nga 4 deri në 6 orë.

Transplantimi i Flokëve FUE në Turqis

 

Çfarë janë Udhezimet Pasoperative?

Zona dhuruese duhet të mbahet e thatë gjatë tre ditëve të para dhe nuk duhet të kryhet ndonjë aplikim tjetër përveç zgjidhjeve të dhëna nga mjeku. Në fund të ditës së tretë, flokët duhet të lahen në klinikë dhe flokët duhet të lahen çdo ditë për javën e ardhshme. Kështu, folikujt e flokëve forcohen. Gjatë kësaj periudhe është e nevojshme të mbrohet zona e transplantuar nga goditjet direkte.

Sa Kohë Merr Që Flokët Të Rriten Pas Transplantit?

Folikujt e flokëve do të bien plotësisht 3 javë pas operacionit. Kjo quhet edhe humbje flokësh nga shoku. Folikujt mbeten në zonën e transplantit gjatë kësaj periudhe. Folikujt që mbesin në fazën e pritjes për 90 ditë fillojnë të rriten përsëri pas procesit të rënies. Flokët rriten përsëri në pjesë dhe restaurimi i flokëve përfundon brenda rreth 8-10 muajve. transplant flokësh në Turqi

A Bien Flokët e Transplantuar?

Flokët e transplantuar nuk bien sepse folikujt merren nga zona që është gjenetikisht rezistente ndaj humbjes së flokëve.

Ku Kryhet?

Procedura e transplantit të flokëve kryhet në klinikën tonë në Stamboll.

Rreziqt e FUE

Ekzistojnë rreziqe të zakonshme të lidhura me të gjitha llojet e operacioneve. Komplikacionet e mundshme janë si infeksioni, gjakderdhje e tepruar, rezultate jo të kënaqshme dhe dhimbje. FUE ka disa rreziqe unike. Më e zakonshmja është rreziku i dëmtimit të folikulit, pasi secila njësi folikulare ekstrahohet drejtpërdrejt nga lëkura e kokës. Kur një folikul dëmtohet, është e pakëndshme që të prodhojë flokë kur futet brenda lëkurës së kokës. Vija e flokëve duhet të studiohet mirë në teknikën FUE. Krijimi i një vije flokësh natyrale në teknikën FUE është i vështirë.

Çfarë është Teknika FUE?

Siç e dini në transplantimin e flokëve, folikujt e flokëve ekstrahohen nga balli nga zona e qafës. Ata transplantojnë në zonën e qelbësuar. Në teknikën FUE, folikujt e flokëve ekstrahohen një nga një manualisht nga balli. Kjo është një detyrë e mundimshme. Këto graftë, që hiqen një nga një, ndahen sipas drejtimeve të tyre. Gjatë fazës së mbjelljes, çdo folikul flokësh trajtohet veçmas duke u transplantuar në zonën e qelbësuar një nga një. Teknika FUE jep rezultate të suksesshme. Punën dhe artin e ka pas kësaj. Në transplantimin e flokëve me FUE, folikujt e flokëve nuk merren vetëm nga zona e qafës. Nëse është e nevojshme, njësi folikujsh mund të mbledhen nga shumë pjesë të trupit, përfshirë gjoksin, krahët, këmbët dhe shpinën.

Teknika FUE

 

Kush është kandidat i mirë për FUE?

Çdo pacient preferon teknikën FUE për shkak të shkallës së lartë të suksesit dhe një metode pa shenja. Megjithatë, disa pacientë mund të mos jenë të përshtatshëm për teknikën FUE. FUE është më i përshtatshëm për pacientët që:

Kanë mjaft folikuj flokësh, kanë teksturë flokësh të drejtë dhe të valëzuar, kanë elasticitet të kufizuar të lëkurës së kokës, njerëzit që nuk duhet të kenë flokë shumë të kërrusur, nuk kanë humbje të tepruar flokësh, pacientët që dëshirojnë të mbulojnë plagët ose shenjat e traumës. Teknika FUE mund të preferohet tek pacientët që duan të kthehen shpejt në punë ose të rifillojnë detyrat e tjera.

Pse FUE në Turqi?

 • Duke pasur qendrat më të mira të transplantit të flokëve FUE në Turqi.
 • Kostot janë shumë, shumë të ulëta krahasuar me Evropën dhe Amerikën.
 • Mundësia për të vizituar vendet historike të Turqisë.
 • Përdorimi i teknologjive të avancuara si mikro FUE në Turqi.
 • Kosto e ulët për graft në Turqi.
 • Konkurrenca e lartë në transplantin e flokëve FUE në Turqi. Përpunuar me dorë nga niveli më i lartë.

Vendndodhja jonë në hartë.

FAQ

Q1: Çfarë është një transplant flokësh dhe kush e ka nevojë zakonisht?

A1: Transplanti i flokëve është një procedurë kirurgjikale ku folikujt e flokëve lëvizin nga një pjesë e trupit e njohur si vendi dhurues, te një pjesë e trupit që ka humbje flokësh ose është pa flokë të njohur si vendi marrës. Kjo procedurë përdoret për të trajtuar modele të humbjes së flokëve te meshkujt dhe femrat, humbje flokësh për shkak të aksidenteve ose traumat, dhe mund të përdoret gjithashtu për të restauruar zonat rreth syve si qerpikët dhe vetullat ose zonat rreth mjekrës, kraharorit dhe ndonjëherë zonës pubike.

Q2: Cilat janë llojet e ndryshme të procedurave të transplantit të flokëve të disponueshme në Turqi?

A2: Ka dy lloje të procedurave të transplantit të flokëve të disponueshme në Turqi bazuar në mbjelljen e vendit dhurues: Mbjellja e shiritit dhe Mbjellja e njësisë folikulare (FUE). Varësisht nga lloji i pajisjeve të përdorura gjatë procedurës, mund të jetë një transplant flokësh manual ose një transplant flokësh robotik.

Q3: Pse Turqia është një destinacion i popullarizuar për procedurat e transplantit të flokëve mes të huajve?

A3: Turqia është një destinacion i popullarizuar për procedurat e transplantit të flokëve mes të huajve sepse mjekët dhe kirurgët ofrojnë kujdes të lartë cilësor. Për më tepër, shumë spitale në Turqi janë të pajisura me pajisje mjekësore të fundit dhe ato ofrojnë këto shërbime me një kosto më të ulët krahasuar me vende të tjera.

Q4: Çfarë është trajtimi PRP?

A4: Trajtimi PRP, i njohur edhe si trajtimi i plazmës pasur me ploçka, është një procedurë e përdorur në fazat e hershme të humbjes së flokëve me njolla. Përfshin ekstraktimin e plazmës pasur me ploçka nga gjaku i pacientit dhe injektimin e tij në vendet pa flokë.

Q5: Cilat faktorë duhet të merren parasysh për transplantet e flokëve në Turqi?

A5: Duhet të merren parasysh disa faktorë për transplantet e flokëve në Turqi, duke përfshirë numrin total të graftëve të nevojshëm, zonën e humbjes së flokëve që do të trajtohet, numrin e seancave të kërkuara, gjendjen e lëkurës së pacientit, teksturën e flokëve, dhe drejtimin e humbjes/rritjes së flokëve, masën e humbjes së flokëve, dhe pritjet e pacientit.

Q6: Sa seanca zakonisht janë të nevojshme për të përfunduar një transplant flokësh?

A6: Në shumicën e rasteve, një seancë është e mjaftueshme për një transplant flokësh të suksesshëm. Megjithatë, individët me humbje të madhe flokësh ose ata që synojnë për rezultate optimale mund të kërkojnë seanca të shumta.

Q7: A ndikon lloji i kirurgjisë së transplantit të flokëve në koston?

A7: Po, lloji i kirurgjisë së transplantit të flokëve mund të ndikojë në koston. Dy metodat kryesore të përdorura janë transplantimi i njësisë folikulare (FUT) dhe mbjellja e njësisë folikulare (FUE). FUT përfshin prerjen e një shiriti të lëkurës nga pasi i kokës, ndërsa FUE është një teknikë më e re që nuk kërkon një shirit. Kostot e transplantit të flokëve në Turqi mund të ndryshojnë varësisht nga procedura e zgjedhur.

Q8: A e mbulon sigurimi procedurat e transplantit të flokëve?

A8: Procedurat e transplantit të flokëve zakonisht konsiderohen kozmetike dhe nuk mbulohen nga sigurimi shëndetësor ose mjekësor. Pacientët janë përgjegjës për të mbuluar koston e plotë të procedurës dhe çdo shpenzimi të shoqëruar.

Shënim: Ndiqni takimet tuaja në Bookimed.