Transplanti i Mjekrës në Turqi

Transplanti i mjekrës është procesi në të cilin folikulat e flokëve merren nga zonat e përshtatshme. Ata transplantohen në zonën e flokëve të fytyrës ku ka një mungesë të dukshme ose rënie të plotë të mjekrës.

Kostoja e Transplantit të Mjekrës

Transplanti i mjekrës Ne Turqi Çmimi 1500 euro. Paketa për Turqinë përfshin akomodimin, transferimin, shërbimet e përkthyesit dhe produktet e kujdesit pas procedurës. Ky çmim është i vlefshëm për vitin 2023. Ju mund të merrni informacion mbi detajet dhe opsionet e pagesës nga linja jonë e WhatsApp.

Transplanti i Mjekrës në Turqi

 

Kush Duhet të Bëjë Transplant të Mjekrës?

Transplanti i mjekrës kryhet lehtësisht tek individët që nuk kanë rritje të flokëve në fytyrë, që kanë rritje të rrallë të flokëve në fytyrë, që përjetojnë një rritje të njollosur të flokëve pas një aksidenti ose ata që kalojnë një operacion ndërrimi gjinie.

Si Kryhet?

Së pari, mjeku dhe pacienti duhet të vendosin një plan para procedurës. Në përputhje me këtë plan, mund të transplantohen rreth 1000-3000 graftë nëse zona e mjekrës është pa flokë. Procedurat zgjasin midis 2 dhe 5 orë dhe kryhen nën anestezi lokale.

Këto graftë merren nga skalpi, qafa e përparme ose flokët e trupit. Procedura nuk lë asnjë shenjë ose gjurmë në zonën dhuruese.

Transplantimi zakonisht kryhet me metodën FUE, në të cilën folikulat e flokëve merren përmes gjilpërave të holla me diametër më pak se 1 mm dhe transplantohen në zonën që mungon floku. Menjëherë pas procesit të transplantimit, bëhen të dukshme mpiksjet e gjakut nga pikat e marrjes dhe mund të lënë skuqje në lëkurë. Skuqjet dhe gjurmët në fytyrë zhduken pasi larë në ditën e 3-të pas operatës, duke i lënë pacientët me një pamje të re natyrore si pas një rruajtjeje. Transplanti i Mjekrës në Turqi.

Transplanti i Mjekrës

 

Çfarë janë Udhezimet pas Operatës?

Zona e transplantuar nuk duhet të kontaktohet me dorë ose me ujë. Rekomandohet të shtriheni mbi shpinë dhe të shmangni fërkimin në mënyrë që skarifkat të mos mbledhin gjak dhe folikulat e transplantuara të ngjiten mirë në lëkurë. Asnjë pjesë e veshjeve si shami, bluza me qafë të lartë, etj., nuk duhet të përdoret deri sa të përfundojë procesi i shërimit.

Është gjithashtu e rëndësishme të shmangni aktivitetet që mund të shkaktojnë hollimin e gjakut, si marrëdhëniet seksuale dhe ushtrimet sportive aktive deri sa zona të shërohet.

Pse Transplantimi i Mjekrës?

Në përgjithësi, linja e mjekrës dhe dendësia e mjekrës që bëhen më të dukshme te meshkujt në moshën 18 vjeç, nuk rriten në një mënyrë shumë të dëshiruar te disa burra për shkak të arsyeve gjenetike. Kjo mund të ketë një ndikim psikologjik negativ pasi qimet e fytyrës do të duket të rralla ose me njolla.

Në raste të tilla, nëse është e nevojshme, pacientët mund të operohen pas mbushjes së moshës 21 ose 18 vjeç. do të zbatohet.

A Bie Floku i Transplantuar pas Operatës?

Humbja e flokëve nga shoku zakonisht ndodh brenda dy javëve pas transplantit, kur graftet e reja të flokëve hyjnë në një fazë adaptimi. Megjithatë, duhet të theksohet se ky proces do të jetë ndërmjet 4 deri në 8 muaj. Duhet të theksohet se flokët e shqyer nuk do të rriten në të njëjtin nivel me mjekrën e mbetur brenda një periudhe 1-mujore. Përveç kësaj, rritja e rritjes së flokëve në zonën e transplantuar mund të mos jetë vetëm për shkak të graftëve të implantuar, por edhe për shkak të folikulave të forcuara në zonën fqinje.

Ku kryhet Transplantimi i Mjekrës?

Transplantimi i mjekrës kryhet në klinikat tona në Stamboll të vendosura në Fulya dhe Etiler.

Para dhe Pas Transplantimit të Mjekrës

Para se të vendosni për një transplant të mjekrës, mund të kontaktoni ndihmësin tonë dhe të kërkoni fotografitë para dhe pas operacioneve të kryera nga mjekët tanë.

Për një insight të gjithanshëm në transformimet dhe dëshmitë e pacientëve tanë, ju ftojmë sinqerisht të vizitoni faqen tonë të Instagramit për të eksploruar një galeri të gjerë të fotografive para dhe pas, së bashku me recensione autentike nga klientët tanë.

https://www.instagram.com/ztyhealth/